10 anys de tallerBDN

Del 15 de setembre al 21 de novembre de 2015 es va celebrar a l’Espai Betúlia de Badalona els primers 10 anys del tallerBDN. 10 poetes i 10 escultors es van unir en aquesta experiència artística per celebrar-ho:

L’any 2005 obria les seves portes a Badalona el tallerBDN amb la intenció de promoure la creació escultòrica. Poc després, l’Espai Betúlia també iniciava la seva tasca de foment de la lletra. Dues entitats badalonines iniciaven un nou camí —incert i dificultós com tots els inicis— però amb la fermesa i el convenciment de la necessitat de la seva existència. Tenien voluntat de ser i estaven disposades a batallar amb totes les seves forces per uns objectius comuns: la creació i la cultura.  Avui, una llarga trajectòria les avala.

El tallerBDN compleix els seus primers deu anys d’existència. Deu anys promovent l’escultura en totes les seves expressions i facilitant als escultors les infraestructures necessàries per desenvolupar la seva obra en llibertat. Al llarg d’aquesta primera dècada, un total de quaranta-tres artistes han fet del tallerBDN —taller de tallers— el seu taller. Treballant en comunitat, tallerBDN s’ha convertit en espai de creació i debat entorn l’escultura. L’única fàbrica de creació centrada exclusivament en aquesta disciplina.

Tenint en compte les funcions similars de totes dues entitats hem cregut oportú celebrar aquesta efemèride col·laborant amb l’Espai Betúlia amb una experiència artística que relaciona escultura i lletra en un sol projecte. Deu parelles de poetes, relacionats amb l’Espai Betúlia, i escultors, antics residents del tallerBDN, han dialogat al llarg dels darrers mesos per elaborar una obra conjuntament. Un total de deu escultures i deu poemes relacionats entre sí configuren el conjunt d’aquesta exposició. Una selecció d’obres eclèctica i diversa, reflex del treball i els artistes que han format part del tallerBDN, acompanyada d’una interpretació poètica d’alguns dels nostres millors poetes actuals. On no hi arriba la forma hi arriba el mot. El volum arriba on la paraula es trenca. Vint artistes interpel·lant el misteri del món.

Bernat Puigdollers, historiador i crític d’art

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis